Opslag
20-11-2015

Landsforeningen Mad&Læring har afholdt konference

Landsforeningen Mad&Læring har afholdt en meget vellykket konference

 

Hvordan skaber vi motivation til forandring?

 

Se billeder fra dagen her

Oplæg fra Havregården/ v Cecilla Castella og Naja Rubin.

Frede Bräuners indlæg

Anette Straadts indlæg

 

 

Konferencens indhold:

 

  • Sund kost og livsstil er forudsætning for, at børn, unge og udsatte grupper kan lære og udvikle sig socialt.

 

  • Konferencens omdrejningspunkt i år er at stille skarpt på, hvordan vi bedst motiverer børn, unge og udsatte grupper til de gode og sunde valg.

 

  • Dagen er bygget op, så du hører om forudsætningerne for, at børn, unge og udsatte grupper kan opnå optimal sundhed.
  • Om genveje til at få frugt og grønt i børnene og dermed opnå større sundhed.
  • Om motivationspsykologi – inkl. praktiske øvelser.
  • Om konkrete redskaber og metoder i arbejdet med udsatte børn og unge.
  • Derudover krydres dagen med cases til inspiration. Programmet rummer plads og tid til erfaringsudveksling og fordybelse.

 

Alle oplægsholderne er yderst kompetente og anerkendte specialister inden for krop, kost og sundhed.

Konferencen er for alle der interesserer sig for børns og unges sundhed, herunder forældre og professionelle voksne der arbejder med børn, unge og udsatte grupper.

Der vil være mulighed for at købe bøger og deltage i en konkurrence om boggaver.

Oplægsholdere på konferencen

 

 Anette Straadt, Mads Bo, Jacob Søndergård, Frede Bräuner, Cecilla Castella og Naja Rubin.

Anette.jpg - Kvadratisk 461x461mads bo.jpg - Kvadratisk 901x901Jacob.jpg - Kvadratisk 902x902Frede.jpg - Kvadratisk 598x598cECILLA.jpgNAJA.jpg

 

Dagens program

08.15-9.00

Registrering og morgenbuffet.

09.00-09.10

Velkomst og præsentation af dagens program.

 

09.10-10.00

Fra tarm til hjerne. Sygeplejerske og sundhedsplejerske Anette Straadt.

 

Anette Straadt vil formidle sin store viden om de afgørende forudsætninger for børns fysiske og psykiske sundhed. Fordøjelsen og de vigtige tarmbakterier er grundlaget for kroppens sundhed og trivsel – og ikke mindst for hjernens evne til at fungere optimalt og dermed lære nyt. Anette Straadt henviser til nye forskningsresultater på området. Samtidig giver Anette håndgribelige råd til, hvordan man benytter denne viden som forældre og i rollen som underviser eller behandler i skoler og institutioner.

 

Anette Straadt er specialiseret i børns naturlige sundhed.

Anette Straadt har mere end 14 års erfaring i at arbejde professionelt med børn og har suppleret sine uddannelser med kurser og uddannelser i både ind- og udland.  Anette er forfatter til bogen Natuligt sunde børn og har biddraget til en lang række bøger på området. Anette Straadt skriver artikler og besvarer brevkasse for magasinet Naturli. Anette holder foredrag, rådgiver, behandler og underviser inden for emnet børn og sundhed.  

Læs mere om Anette Straadt: www.æblebørn.dk og www.klubæblebørn.dk

 

10-10.30

Skønhed som tilgang til unges sundhedsundervisning.

 

Kosmetolog Cecilla Castella og Master i sundhedspædagogik Naja Rubin arbejder på Havregården, en kostskole for anbragte børn og unge i Nordsjælland.

 

På skolen har man oprettet en sundhedslinje, der anvender skønhed og kosmetologi som tilgang til unges sundhed. Det går i korte træk ud på, at anvende håndværket fra kosmetologiens verden sundhedspædagogisk med eleverne. Sundhedslinjen kører nu på 4. år og er stadig så populær, at skolen har måttet oprette flere pladser.

 

På skolen havde man længe kæmpet forgæves med at gøre eleverne mere sunde. Men først da de oprettede egen skønhedsklinik på skolen sammen med en kosmetolog som en del af deres sundhedslinje, kom eleverne op af stolene. Nu er de til gengæld engagerede som aldrig før. Fraværet er faldet, en tredjedel af eleverne på linjen har tabt sig, og flere er holdt op med at ryge.

-Vi fokuserer på det, der betyder noget for eleverne her og nu. Og hvis du plukker øjenbryn, kan du se resultatet med det samme. For vores elever er sundhed et middel til at blive lækre. De er ligeglade med, at det er usundt at ryge, men de er ikke ligeglade med, at det skader deres hud. Så det fokuserer vi på i stedet for. Normal sundhedsundervisning fokuserer også på at spise sundt og dyrke motion. Men det kan godt virke uoverskueligt, hvis man har brug for at tabe 10 kg. Og der er jo ingen, der bliver mere sunde af at få at vide, at de er usunde. Læs mere om Havregården her: www.havregaarden.dk

 

10.30-10.50

Formiddagspause.

10.50-12.00

 Hvordan motiverer vi udsatte børn og unge til nye vaner og en sund livsstil. Frede Bräuner, forfatter, vejleder og foredragsholder.

 

Frede Bräuner har udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder der målretter sig udsatte børn og unge med diagnoser som ADHD, angst og autisme. Frede Bräuner gennemgår, hvordan man med baggrund i fysiske test, blodprøver, interviews og vejledning, når ind til unge der er fanget i meget dårlige vaner, store fysiske og psykiske problemer. Frede gennemgår erfaringer og banebrydende resultater fra sit arbejde med unge på bl.a. opholdsstedet DSI Hedehuset og den Sikrede Institution Grenen.

 

Frede Bräuner beskriver, hvordan udsatte børn og unge ofte fejtolkes og fejlbehandles af et system, der ofte forsømmer at fokusere på de unges egentlige problemer, herunder vitamin- og mineralmangel, overfølsomhed og livsstilsproblemer.

 

Frede Bräuner blev uddannet folkeskolelærer 1983 og arbejdede i folkeskolen frem til 1985, hvor han blev ansat i Heltidsundervisningen under Aarhus Ungdomsskole. Han har gennem alle årene beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne og iværksatte i 1997-98 sammen med kolleger obligatorisk madordning på skolen, der efterfølgende har været et forbillede for andre skoler og institutioner. Siden 1998 har han deltaget i den offentlige debat om emnet gennem radio og tv, avisartikler, foredrag mv. I 2002 udgav Frede Bräuner bogen Kost – adfærd – indlæringsevne, der i 2010 udkom i 5. udgave.  Frede Bräuner fungerer nu som konsulent, familievejleder og er en meget efterspurgt foredragsholder.

 

Læs mere om Frede Bräuner: http://www.webkost.dk/   

 

12.00-13.00

Frokostpause.

13.00.14.15

Så skal der juices! Mads Bo, Danmarks førende juicemester.

Mads Bo fortæller under sit populære og inspirerende foredrag, hvordan vitaminbomber i fast og især flydende form gavner og styrker din krop. Derudover gennemgår han grundelementerne for et overlegent energioverskud. Det er let og ukompliceret, og der må gerne grines. Juice er naturens ultimative ’fastfood’, og hver gang du drikker et glas ’livseliksir’, skænker du ganske enkelt alle kroppens mange millioner celler, flydende solskin. Friskpresset juice er ikke en drik, men en helbredsforsikring. Se, mærk og smag på friskpresset juice, der under dette saftige arrangement bliver disket op med og få inspiration til et sundere, saftigere og mere energifyldt liv!

Mads Bo Mads Bo er Danmarks førende juicemester. Han er forfatter til bøgerne ’Flydende Magi’, 'Super Grønne Juicer & Smootheis', 'High on Juice', 'High on Smoothies' og 'Super simpel sundhed' samt ophavsmand til firmaet JuiceService. Han har afholdt et utal af saftige arrangementer for virksomheder, på universiteter, netværksgrupper, kvindegrupper, sports- og løbeklubber og mange mange flere.

Se mere på www.madsbo.dk  Book en juicebar til din næste event www.juiceservice.dk   

14.15-14.35

Kaffepause.

 

14.35-15.50 

Hvorfor er det svært at skabe forandring og sundere levevaner? Jacob Søndergård.

 

Jacob Søndergård tager jer gennem en interessant rejse i motivationspsykologien og redegør for de største myter inden for forandring. Hvorfor er det svært at skabe forandring og sundere levevaner?

Hvilken indflydelse dine relationer og din arbejdsplads har på, hvor sundt du kan håndtere at leve, og hvor lidt der i virkeligheden skal til for at få skabt momentum. Dette er blot et udpluk af det indhold Jacob Søndergård tager dig igennem.

Foredraget vil involvere en række praktiske øvelser, så alle mærker på egen krop, hvor let det kan være at gøre en mærkbar forskel for sig selv og sin krop. Indholdet bliver underbygget af casehistorier, som gør det let at identificere sig selv med de mere ”langhårede” teorier.

Undervejs giver Jacob Søndergård simple strategier til, hvordan man får lettere ved at skabe momentum, så forandring bliver en leg – især i en travl hverdag, med familie, arbejde og venner.

15.50-16.00

Afrunding og debat.

 

 

 

Praktiske oplysninger:

 

Konferencen finder sted:

Mandag den 26. oktober 2015 kl.9.00-16.00

 

Odense Congress Center

Ørbækvej 350

5220 Odense

+ 4565560100

www.occ.dk

 

Odense Congress Center ligger placeret i Odense. Med kun 5 minutters kørsel fra motorvejen og 15 minutters kørsel fra Odense Banegård er det nemt og hurtigt at komme til og fra.

 

Målgruppe

Konferencen henvender sig til alle, der arbejder med børn og unge, herunder forældre, undervisere, pædagoger, vejledere, sundhedsplejen, behandlere, politikere og repræsentanter for de sociale myndigheder.

 

Tilmelding

Skal ske senest 26. september 2015 eller så længe, der er ledige pladser. Har du spørgsmål, så skriv til info@madoglaering.dk eller ring på

30913990. Tilmelding vil foregå efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på www.madoglaering.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                      

Konferencegebyr Kr. 1795

Beløbet dækker deltagelse i konferencen, materialer, fuld forplejning og et års medlemskab af Landsforeningen Mad&Læring.

 

Tilmeld fem og betal for fire. Tilmeldingen er bindende. Til skoler og institutioner bliver der fremsendt en elektronisk faktura. Ved tilmeldingen bedes EAN-nummer, adresse, mailadresse og telefonnummer oplyst. Se www.madoglaering.dk

 

Et eventuelt overskud vil gå til Landsforeningen Mad&Lærings arbejde med at udbrede viden om madens betydning for læring og adfærd.

 

Spørgsmål til tilmelding og konferencens indhold

Kontakt Landsforeningen Mad&Lærings konferencekoordinator Frede Bräuner på info@madoglaering.dk eller 30913990

 

Overnatning kan ske på Odense Congress Center i enten enkelt- eller dobbeltværelser.

                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bliv medlem og få endnu
mere viden og fællesskab

Rabat på udvalgte konferencer Nyhedsbrev
Rabat på udvalgte kurser Årsabonnement på tidsskriftet Naturli
Bliv medlem

Landsforeningen Mad&Læring

Medlemsportal

Brugernavn:
Adgangskode:
Husk mig
Glemt login?
 
30-03-2015

Tilmeld jer til konferencen i Odense Congress Center den 26. okotber 2015

30-03-2015

Horne Efterskole og Landsforeningen Mad&Læring afholder kursusdag den 26. marts. (kopi)

 

Hent hele programmet her (Tilmeldningsfristen er rykket til den 24. marts)

Gå videre og tilmeld dig neders! 

22-01-2015

Foredrag og workshop på Nordborg Slots Efterskole

Jeg har netop haft fornøjelsen af at besøge endnu en efterskole med foredrag og workshop. Lad mig med dette opslag hylde en genial skoleform, der fortjener stor respekt og anerkendelse. Mvh Frede Bräuner

30-12-2014

Find en foredragsholder

Side
 1  2 
| Næste side >

Stor tak til vores samarbejdspartnere

KONFERENCER

08-11-2015

Horne Efterskole og Landsforeningen Mad&Læring har afholdt temadag (kopi)

08-11-2015

Tilmeld jer til konferencen i Odense Congress Center den 26. oktober 2015 (kopi)

Du kan stadig nå at tilmelde dig - fristen er forlænget!

Landsforeningen Mad&Læring        Webmaster: Frede Bräuner · mobil 3091 3990 · info@madoglaering.dk